Nasi Członkowie:

ZIELONE GOSPODARSTWO
Tel. 536 941 603

Uprawę warzyw i owoców metodą naturalną rozpoczęliśmy z mężem w 2014 roku.

Staramy się uprawiać wszystkie możliwe warzywa sezonowe , robimy przetwory z owoców, warzyw, soki i kiszonki Największą popularnością cieszy się nasz zakwas buraczany, ogórki kiszone, kapusta kiszona.

W sezonie dostępne są owoce , maliny , borówki , aronia , jeżyny, porzeczki .

Mamy też małe stadko kurek. Kury karmione są głównie odpadkami warzyw oraz pszenicą.
W naszej uprawie nie używamy żadnych wspomagaczy chemicznych, nawozów ,wszystkie warzywa i owoce są w 100% naturalne. Pole jesienią zasilane jest obornikiem, stosujemy gnojowice z pokrzywy i dużo wody .

LIPOWA FARMA
Tel. 698 973 686, 501 422 196

Ideą i zamysłem naszego gospodarstwa jest produkcja żywności ekologicznej od pola do stołu tzn. co nam wyrośnie na polu przetwarzamy na paszę i dalej na mięso drobiowe,  jajka, makaron.

Soję-białko roślinne zastępujemy wytłokami z lnu i lnianki ; także tłoczonymi na zimno . Tak karmiony drób posiada unikalne walory smakowe jak i prozdrowotne. By spełnić wymogi sprzedaży bezpośredniej i rolniczego handlu detalicznego zbudowaliśmy budynek gospodarczy w którym znajduje się między innymi przydomowa ubojnia drobiu.. Dzięki takiej optymalizacji oferujemy naszym klientom towar bardzo wysokiej jakości w przystępnej cenie

GOSPODARSTWO ROLNE KRYSZTOF BIAŁEK
Tel. 602 799 984, 514 167 128

Gospodarstwo o profilu ogrodniczym , znajdujące się w miejscowości Krzywiczyny, prowadzę wraz z żoną od 7 lat.

Uprawiamy następujące warzywa: Marchew, seler, por, Burak czerwony, ziemniak, kapusta biała-czerwona, Pietruszka, cebula, Kapusta kiszona, Ogórki kiszone. Wykorzystujemy zarówno nowoczesne technologie jak i tradycyjne, dające w efekcie produkty zdrowe i smaczne. 

GOSPODARSTWO KOZI-DAR
Tel. 530 822 167, 530 897 846

Nasze gospodarstwo jest położone w malowniczej Dolinie Stobrawy, w miejscowości Chudoba.

Mamy prawie 200 kóz, które są wypasane na okolicznych łąkach, poza tym żywią się sianem oraz mieszanką zbóż. Przy takiej ilości zwierząt, jak i przy produkcji sera jest bardzo dużo pracy, dlatego w Kozim Darze całym sercem angażują się wszyscy członkowie rodziny.

Nasze sery są robione z mleka niepasteryzowanego, co jest ogromnym atutem. W 2019 roku otrzymaliśmy Opolską Markę, a w bieżącym roku zostaliśmy wyróżnieni Perłą za sery białe. Jesteśmy członkami Dziedzictwa Kulinarnego oraz Polska smakuje.

GOSPODARSTWO ROLNE RYSZARD PITUCH
Tel. 723 690 059

Posiadam gospodarstwo rolne w Masowie k/Opola . Z wykształcenia jestem technik rolnik – uprawa roślin i hodowla zwierząt.

Obecnie rolnictwo jest moim dodatkowym zajęciem, jestem płatnikiem ZUS, lecz w przyszłości chciałbym zająć się wyłącznie pracą w moim gospodarstwie, gdyż jest to moja pasja i zamierzam się jej całkowicie poświęcić. W 2018 r. założyłem plantację winorośli.

Plantacja liczy 1200 sztuk krzewów winnych, z czego główne szczepy to: Léon Millot , Maréchal Foch , Rondo , Regent , Solaris , Johanniter.

Posiadam wpis do ewidencji producentów i przedsiębiorców, wyrabiających wino z winogron pozyskanych z upraw winorośli położonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Kierunek gospodarstwa jest zbliżony do ekologicznego, uprawa opiera się na stosowaniu głównie nawozów organicznych. Produkuję wino czerwone wytrawne.

Na chwilę obecną z plantacji można uzyskać około 800 litrów wina rocznie.